Hvordan fik jeg ideen til IKAIKA? Hvordan fik jeg inspirationen til at være selvstændig, hvilke overvejelser gjorde jeg mig og hvorfor endte jeg med at starte et sportsmærke? Alt dette forsøger jeg at svare på i nedenstående afsnit af blogserien: Historien om IKAIKA.

Jeg elsker selvstændighed! Selv fra barns ben har jeg været selvstændig. I folkeskolen mente lærerne jeg skulle være bedre til gruppearbejde og ikke bare løse opgaverne alene i mit eget tempo – men jeg gad simpelthen ikke at vente på andre. Mit socialegen og håndbolden har heldigvis lært mig en masse om teamwork og nødvendigheden af andre for at opnå resultater, men tanken om selvstændighed og iværksætteri har altid været en drøm, når jeg har tænkt på karrieren efter håndbolden. 

Håndbolden ER min drømmekarriere og jeg elsker livet som professionel, men jeg er også virkelig dårlig til at fordrive fritiden med Netflix serier. Så der har altid skulle ske lidt ved siden af. Jeg har taget en bachelor i Almen Erhvervsøkonomi på Handels- og ingeniørhøjskolen i Herning (en del af AU) og haft arbejde i SPARINVESTs Settlement-afdeling. Jeg kan godt lide at tænke langsigtet og den passion jeg har for håndbold ønsker jeg også en grad af i min efterfølgende karriere. Det var her selvstændigheden kom ind i billedet igen. JEG SKAL DA STARTE NOGET OP!

Men hva’ fanden duer jeg egentlig til, og hvordan starter man lige? Hvad er ideen? Og kan jeg overhovedet finde ud af det? Og har jeg ikke nok i at passe min håndboldkarriere? Til det sidste spørgsmål burde jeg svare ”JO!”, men det giver også mening at starte noget, mens mit navn er varmt, i hvertfald i håndbold Danmark. 

Med et forholdsvis bredt teoretisk kendskab til mange af virksomhedens forretningsområder og processer, men det store spørgsmål var: Kan jeg overhovedet finde ud af at anvende det i praksis?

I Randers HK (2013-2017) møder jeg Joachim. Joachim driver til daglig hjemmesiden Ølbong.dk, hvor han sælger fest-gadgets i alle afskygninger. For første gang stifter jeg bekendtskab med en, der selv har været hele møllen igennem, hvilket er en kæmpe inspiration og giver tro på at drømmen kan udleves. Det har været en kæmpe hjælp! At have muligheden for at søge råd ved en, der selv har startet en virksomhed op fra bunden og kender processerne fra spæd start til at drive en virksomhed med flere ordre om dagen, er guld værd. 

Så manglede jeg bare IDEEN– hvad kan jeg lave?

Som professionel håndboldspiller vidste jeg, at det var nødvendigt med en tilknytning til sportsverdenen. På denne måde kunne jeg bruge mit navn, mine erfaringer og forhåbentlig skabe noget, jeg selv kunne stå 100% indenfor. Forskellige tanker kørte i hovedet, men da jeg altid har elsket at finde træningstights, som alle andre ikke har, gav det godt mening at tænke i de baner.

Håndboldlivet har budt på træning i mange forskellige sportsmærker – og derfor også meget forskellige oplevelser. Ofte oplevede jeg dog, at produkterne manglede den sidste tilpasning/finish, før jeg var helt tilfreds. Med glæden for træningstights fandt jeg også hurtigt ud af, at mange var gennemsigtige og faldt ned under træning. De blev altså hurtigt et større irritationsmoment end de var en medspiller i min træning. Mit store spørgsmål var: Laver de ikke kvalitetstest? Ved de ikke at deres tights er gennemsigtige? Er de store spillere blevet så store, at det ikke er af betydning for dem? 

Spørgsmålet var derfor: KAN JEG LAVE ET SPORTSBRAND? Jeg har klare holdninger til, hvad jeg synes er godt, men jeg har ALDRIG designet, fundet leverandører eller drevet en webshop. Men hvis jeg har et problem, så er der formegentlig også andre, der har. 

// Kathrine

I næste afsnit af blogserien: Finde det Perfekte Produkt
Ingen virksomhed uden et godt produkt. Med et kæmpe leverandørmarked og leverandørportaler som alibaba.com, var det sin sag at finde frem til, hvad jeg i dag kalder Verdens Bedste Tights (subjektivt måske, men mange bakker mig heldigvis op) eller var det så svært? Læs om leverandørjagten i næste afsnit af Historien om IKAIKA

Foto: Torben Andersen
Øverste billede: Kasper Glitborg