Så langt så godt. Ideen var nogenlunde på plads, men det vigtigste manglede. PRODUKTET! Hvor finder man en leverandør? Hvad koster vareprøver? Og hvad kan man forvente af det man modtager? Der er rigtig mange spørgsmål når først ideen er penslet ud. 

Mange synes det er en crazy historie og tror ikke helt på den når de hører den. Jeg fandt nålen i høstakken, hvis jeg selv skal sige det. Det hele startede med jagten. Jagten på, hvad jeg ville sælge. Hvor skulle jeg jage? Det eneste leverandørsted jeg kendte til var Alibaba.com– siden der har ALT mellem himmel og jord (de fleste ville nok sige ragelse, men det skulle have et skud). I takt med at ideen blev snævret ind til træningstøj og tights synes leverandørjagten ikke just lettere – der er jo helt sindssygt mange leverandører i hver eneste kategori. Jeg har ingen kendskab til leverandørmarkedet og kender på ingen måde til regler eller kutyme. Igen: Learn by Doing

Jeg søger i længere tid rundt. Screenshottede de designs, jeg synes så fede ud på billederne. Men tog til sidst en beslutning om at skrive til to forskellige virksomheder. Hvorfor det lige blev de to aner jeg ikke – jeg kalder det skæbne! Virksomhederne ligger i henholdsvis Pakistan og Kina. Det koster mig cirka 1000 kr hvert sted og pengene blev betalt via PayPal (seriøst den letteste måde at betale penge på, lige efter MobilePay). Uden anelse om, om pengene er endt i et sort hul sidder jeg og venter. I Pakistan kunne jeg få 6 par for 1000kr. (Hvilket var sygt lækkert ifht at få forskellige størrelser hjem) og i Kina 2 par for samme pris (Så der valgte jeg bare min egen størrelse så jeg kunne passe dem). 

Designprocessenvar relativ simpel. I Pakistan kunne jeg vælge fra deres produktbilleder på deres Alibaba-side og tilføje eget logo, mens de i Kina ønskede at designet var mere ”hjemmelavet”. Man kunne altså ikke bare pege på deres nuværende designs og sige man ville have dette. Allerede her blev designet til Belleog Filippaafprøvet. Sprogligt snakkede vi engelsk. Der er en sprogbarriere, men jeg var egentlig nok lidt overrasket over, hvor nemt det var at få arrangeret det hele. 

Dagen for første levering kom! Wow det var spændende. Jeg var helt oppe og køre. De første prøver jeg modtog var fra Pakistan. Ganske glimrende tights. Ens subjektive holdning synes nok de var lidt bedre end de egentlig var, fordi jeg selv havde fundet og designet dem. Nu kunne jeg bare gå i spænding og vente på sidste pakke.

De første vareprøver fra Pakistan

Der var en grund til at vareprøverne kostede en del mere i Kina. Jeg husker det tydeligt. Pakken blev leveret til en pakkeboks nær min bopæl. Så snart pakken var inde i bilen blev den FLÅET op og hold nu k*ft. Jeg troede ikke mine egne fingre da jeg rørte disse første gang. Var det virkelig sandt? Havde jeg på 2 forsøg fundet det jeg skulle bruge. Jeps! Den er god nok. Jeg fandt nålen i høstakken. Jeg drønede hjem og fik dem på med det samme. De sad perfekt, var ikke gennemsigtige og var i et stof jeg ikke kunne beskrive. De var bløde – men det synes jeg alligevel er en mærkelig beskrivelse. Men ligesom at røre ved en blød pude, velour eller en bamse. Du har hele tiden lyst til at mærke på stoffet og have dem på. Der var ingen tvivl. Eneste spørgsmål: Hvilke designs skulle jeg satse på? 

Den første prøve fra Kina

Når jeg ser tilbage på denne proces føler jeg mig heldig og meget beæret. Jeg kunne have ledt i månedsvis og bruge 5, måske 10 gange så mange penge på at finde det rigtige produkt. Ærligt, så var jeg nok stoppet i søgen på produktet, hvis jeg skulle bruge meget mere end et par forsøg. Jeg havde ALDRIG haft så gode et par tights på og jeg har ellers prøvet en del. 

Pludselig var der ingen vej tilbage. JEG SKULLE BARE I GANG. Men hvad er næste step? Jeg har jo som sagt ingen erfaring med at starte virksomheder. Dette leder til næste afsnit, der omhandler: Find en partner