Ideen kørte rundt i kasketten på mig, men med et erhverv som professionel håndboldspiller vidste jeg, at opgaven ikke kunne løses alene. Jeg havde først og fremmest pitchet idéen for min lillesøster Caroline og resten af familien. Caroline synes idéen var fed, og vi lavede en lille spørgeskemaundersøgelse blandt vores facebookvenner om træningstights. Vi ønskede et overblik over foretrukne farver, produktattributter og pris. Denne undersøgelse faldt lige før bestillingen af de første vareprøver. 

Kort efter skal jeg spise aftensmad med min veninde Louise, og jeg lufter idéen for hende. Louise mødte jeg i Holstebro tilbage i 2011. I de to år jeg spillede håndbold i TTH, opbyggede vi et stærkt venskab, der heldigvis holder den dag i dag – til trods for, at vores liv tog vidt forskellige drejninger. Jeg lufter ideen om virksomheden, fortæller at jeg har planer om at starte op med min søster, men er lidt i tvivl om Carolines engagement i projektet. 

Louises version af turen på flammen:

”Jeg husker det stadig, som var det i går – vi sad på Flammen i Randers, og vi var vel godt i gang med vores tredje portion, da Kathrine pludselig siger ”jeg har fået en sindssyg idé” og kigger på mig med et skævt smil og julelys i øjnene. ”Jeg vil starte en virksomhed, hvor jeg vil sælge sportstøj. Jeg har allerede fået vareprøver hjem. Nu mangler jeg bare en partner”. På det tidspunkt var Kathrines plan, at denne partner skulle være hendes søster. Kathrine fortalte i grove træk om sine tanker og planer, og jeg var totalt klar på idéen med det samme. Det sidste jeg sagde til Kathrine den aften, inden jeg tog hjemover var ”hvis din søster springer fra, og du stadig mangler en makker, så ringer du lige!” Hele vejen hjem i bilen, havde jeg sommerfugle i maven. Det kriblede og krablede. Jeg tænkte i øst og vest. Jeg har altid gerne ville starte mit eget op, og at Kathrine havde samme drømme og mål som mig, var helt surrealistisk. Jeg havde lyst til at starte op allerede dagen efter.” 

Mine tanker gik på især to ting: Er det smart at starte virksomhed med et familiemedlem? Og derefter at min partner skulle have samme vilde passion for virksomheden som mig selv. Derfor skulle svesken på disken. Vil Caroline gå ”all in”? Allerede kort efter middagen på Flammen giver jeg Caroline et opkald. Hun er heldigvis lige så klar i spyttet som mig selv og fortæller ærligt, at hun synes det lyder fedt, men det er på nuværende tidspunkt ikke noget for hende, da hun gerne vil fokusere på studiet. Jeg sætter ekstremt stor pris på Carolines ærlighed. For går begge parter ikke ind i det med samme passion og vilje, er min overbevisning at det vil ende i noget lort. 

“Et par uger senere, da jeg sad i Norge og nød en iskold øl i solen, ringede telefonen. Det var Kathrine, og meldingen var kort: ”Er du klar?”. Jeg var ikke et sekund i tvivl – min mavefornemmelse talte sit tydelige sprog – ”count me in!”. ”

Fra en af vores utallige cafeture. Her i starten af IKAIKAs levetid.

Jeg var derfor meget afklaret, da jeg ringede til Louise og spurgte, om vi skulle give det et GO som partnere. Endnu en beslutning var taget – jeg skulle have mig en virksomhedspartner og hun hedder: LOUISE MELCHIER NILSSON og er en crazy jyde med ben i næsen. Louise er utrolig begavet, har læst Erhvervsjura på Aarhus universitet, en jeg har det ufattelig sjovt med, en meget velovervejet type, en fighter på håndboldbanen (tænker at man så også er det i andre aspekter af livet), loyal og gør ting 100 %, hvad end det omhandler familie, skole eller håndbold. Hun er på mange måder min lighed, men også min modsætning. 

// Louise & Kathrine

I næste afsnit af bloggen Bagom IKAIKA kan i læse om: Navnet. Fra Beastmode Sports til IKAIKA. Hvordan finder man det rigtige navn? Passer navnet til ens kundesegment? Og hvad gør man når navnet pludseligt skal skiftes på grund af en begynderfejl – varemærkerettigheder.